torsdag 28 juli 2011

53 fyndposter i kistan


Ett hundratal föremål fördelade på femtiotre fyndposter, var resultatet när det var dags att dra streck för utgrävningen av kistan. I vadslagningen i dyklaget varierade buden mellan 4 och 48 poster. Helle vann. Grattis!
Området runt platsen där kistan stått uppvisade inga föremål som eventuellt kunde härledas innehållet. I det närmaste var det fyndtomt. Uppenbarligen har kistan varit stängd och inneslutit hela innehållet under den 335 år långa vistelsen på havsbotten.
Strax öster om kistan, i riktning mot det överliggande undre kanondäcket, påträffades kvarlevorna av minst två besättningsmän. Med största sannolikhet har kropparna fallit ned från det undre däcket till trossdäcket en tid efter förlisningen.
Idag skriver vi torsdag 28 juli. Vädret är oss inte nådigt öster om Öland. Frisk nordlig vind och spöregn. Efter tre dagars hårt arbete, en dags välbehövlig vila för det fantastiska dyklaget. Imorgon ger vi oss ut till vrakplatsen för att "knyta ihop säcken". På lördag sista blötläggningen innan vi stänger för i år.

Bildtext: Kistan i det närmaste tömd på sitt innehåll, i sitt ursprungliga läge på botten.

Lasse E.

1 kommentar:

  1. Spännande! Hoppas du fortsätter med bloggen även under "lågsäsong" Vore kul att läsa mer personligt om dyklagen och eldsjälarna som dyker på Kronan år efter år.

    SvaraRadera